Een perfecte balans in fotografie begrijpen – Gids voor experts

Bij fotografie wordt balans herkend wanneer onderwerpen in de compositie evenwichtig lijken. Wanneer onderwerpsteden op dezelfde manier de aandacht van een kijker trekken, is een afbeelding in balans.

Dit wordt bereikt door het frame te verplaatsen en contrasterende onderwerpen erin te plaatsen om objecten, tonen en kleuren in het zicht hetzelfde gewicht te geven. Klik op de link op boyslabel om te leren hoe je de kwaliteit van je foto’s kunt verbeteren.

Waarom balans en symmetrie belangrijk zijn in fotografie?

Fotografie is erg veeleisend op het gebied van balans. Een gebrekkige compositie kan niet worden gedekt door het meest verbazingwekkende onderwerp of de beste beeldkwaliteit. De kijker zal worden gestoord door een gevoel van ongemak, ongenoegen of desinteresse.

En het is niet alleen duidelijk voor het deskundige oog van een criticus. Iedereen die naar je foto kijkt, zal hem herkennen, ook al begrijpt niet iedereen waar hij vandaan komt.

Hoe beïnvloedt balans de compositie?

Vanuit esthetisch oogpunt bestaat het beeld uit vormen, lijnen, texturen, kleuren, kernpunten en schaduwen. Vanuit een conceptueel standpunt kan het beeld worden gezien als een verzameling objecten die contrasteert met acties en gevoelens.

In de fotografie houdt het gebruik van balans in dat het frame zo wordt samengesteld dat alle componenten evenveel kracht hebben in de compositie. De eerste stap is echter om de scène op te splitsen in componenten en ze vervolgens mentaal gewicht en betekenis toe te wijzen.

Conclusie:

Als het gaat om het creëren van balans in fotografie, moet je eerst de relaties tussen objecten bepalen.

U moet evalueren hoe de afstand tussen de camera en het onderwerp, de camera-instellingen en de opnamehoek van invloed zijn op de verbinding tussen en het gewicht van objecten in het frame. Je bent niet in staat om een ​​kader te creëren van wat er voor je ligt.

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *